logo mafhq

PORTAL RASMI
MARKAS ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

(MAFHQ)

logo jata
 
gov1
MyGov
mod
MinDef
markas angkatan bersama
MK AB
tentera darat malaysia
TDM
tentera laut diraja malaysia
TLDM
tentera udara diraja malaysia
TUDM

logo mafhq
 

PORTAL RASMI
MARKAS ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

(MAFHQ)

 
logo jata

SAMBUTAN MAULIDUR RASUL PERINGKAT BAKAT ATM

1

KUALA LUMPUR, 21 Jan 16 – Majlis sempena sambutan Maulidur Rasul Peringkat BAKAT ATM bagi tahun 1437H/2016M telah berlangsung di Dewan Bankuet, Rumah BAKAT ATM pada hari ini.  Majlis telah disempurnakan oleh Pengerusi Jemaah Tertinggi BAKAT ATM, YBhg Puan Sri Dato’ Hjh Umi Kalsom binti Wan Awang.

2

Turut hadir Pengerusi-pengerusi BAKAT Perkhidmatan, Ahli Jemaah Tertinggi BAKAT ATM serta ahli-ahli BAKAT.  Antara pengisian majlis sambutan pada kali ini adalah bacaan yassin, persembahan nasyid, selawat ke Atas Junjungan Nabi Muhammad S.A.W,  ceramah agama yang telah disampaikan oleh Imam Muda Hizbur Rahman bin Omar Zuhdi serta sesi soal jawab. 

3

Majlis Sambutan Maulidur Rasul  merupakan natijah daripada perasaan kecintaan terhadap Rasulullah S.A.W. Begitu juga perasaan taat, ingat, ingin mencontohi baginda dan berbangga dengan baginda, sebagaimana Allah bangga terhadap baginda dengan memuji baginda didalam Al-Quran. 

4

Majlis-majlis keagamaan sebegini merupakan salah satu majlis wajib bagi Angkatan Tentera Malaysia untuk menerapkan lagi perasaan cinta kepada Rasullullah S.A.W.

5