logo mafhq

PORTAL RASMI
MARKAS ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

(MAFHQ)

logo jata
 
gov1
MyGov
mod
MinDef
markas angkatan bersama
MK AB
tentera darat malaysia
TDM
tentera laut diraja malaysia
TLDM
tentera udara diraja malaysia
TUDM

logo mafhq
 

PORTAL RASMI
MARKAS ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

(MAFHQ)

 
logo jata

PAT LAWAT OPS SANGGAH

LD1

Anggota Keselamatan ATM telah menerima suntikan semangat bilamana YBhg Jen Tan Sri Dato' Sri (Dr.) Zulkifeli bin Mohd Zin, Panglima Angkatan Tentera telah turun padang melawat serta bertanya khabar warga ATM di semua pos-pos OPS SANGGAH.  Lawatan beliau turut diiringi Panglima Angkatan Bersama, Pengarah Eksekutif MiDAS, Panglima I Div, Panglima ATB 2 dan pegawai-pegawai Kanan ATM dari ESSCOM.

 

Selain mendapatkan taklimat keadaan terkini, YBhg PAT juga telah mengambil kesempatan untuk bertemu dan beramah mesra dengan warga ATM yang bertugas.  Kata-kata semangat turut disampaikan supaya petugas disana akan terus berwaspada serta menabur jasa bakti demi kedaulatan negara dan tanah air tercinta.

Selain melakukan lawatan di pos-pos, YBhg PAT juga turut meninjau kawasan operasi dari udara dengan menaiki pesawat Nuri. 

Walaupun keadaan tenang dan dibawah kawalan, namun YBhg PAT mengingatkan kepada semua supaya lebih berwaspada dan berjaga-jaga sebilang masa agar keselamatan dan kedaulatan tanah air dilindungi. 

Ketibaan YBhg PAT di Kg. Labian, turut di sambut Ketua Kampung Labian serta masyarakat setempat yang sentiasa mengalu-alukan kehadiran pasukan keselamatan ATM.

Kehadiran pasukan keselamatan ATM di kawasan penduduk membolehkan masyarakat tempatan meneruskan aktiviti dan rutin harian tanpa rasa takut lagi.