MAFHQ

Markas Angkatan Tentera Malaysia (MAFHQ)

 

  Portal Rasmi
Markas Angkatan Tentera Malaysia
(MAFHQ)

Lima My Government MinDef Markas Angkatan Bersama Tentera Darat Malaysia Tentera Laut Diraja Malaysia Tentera Udara Diraja Malaysia
LIMA '15 MyGov MinDef MAB TDM TLDM TUDM
My Government
Sabtu, Februari 13, 2016
Text Size
. .

Artikel

LAWATAN KETUA STAF MARKAS ATM KE BAHAGIAN PERKHIDMATAN ANGGOTA

Pada 6 Mac yang lalu, Ketua Staf Markas Angkatan Tentera iaitu Laksamana Madya Dato’ Nasaruddin bin Othman telah membuat lawatan ulung ke Bahagian Perkhidmatan Anggota.  Ini merupakan kunjungan pertama beliau setelah menjawat jawatan selaku Ketua Staf Markas Angkatan Tentera pada 22 November 2013.

Tujuan lawatan ialah untuk mengetahui serba sedikit tentang sistem pentadbiran dan pengoperasian Bahagian Perkhidmatan Anggota yang berada di bawah naungan Markas Angkatan Tentera.

Di dalam sesi lawatan tersebut, beliau telah diberikan pendedahan secara lisan di Pejabat Asisten Ketua Staf Perkhidmatan Anggota dan seterusnya diberikan taklimat di Bilik Mesyuarat BPA, di samping melaksanakan lawatan ke Cawangan Provos Marsyal.

Di kesempatan itu, Asisten Ketua Staf Perkhidmatan Anggota, Mej Jen Datuk Azizan Md Delin telah berbesar hati menyampaikan cenderahati kepada beliau sebagai kenang-kenangan dan seterusnya YBhg Dato’ Nasaruddin turut menandatangani buku lawatan yang disediakan.

Malaysian Armed Forces Defence College MAF Staff College Royal Military College (RMC) Malaysian National Defence University mpc Institut Latihan & Kefahaman Islam (ILMI)
Multimedia Super Corridor Malaysia Berita Harian Utusan Malaysia metro The Star News MAFHQ NEWS QR MAFHQ