Portal Rasmi
Markas Angkatan Tentera Malaysia

 

My Government MinDef Markas Angkatan Bersama Tentera Darat Malaysia Tentera Laut Diraja Malaysia Tentera Udara Diraja Malaysia
MyGov MinDef MAB TDM TLDM TUDM

 

My Government
Kh, Apr 24, 2014
Text Size

Program Remaja Berwawasan

Program Remaja Berwawasan anjuran bersama oleh Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Kementerian Pelajaran Malaysia, iaitu salah sebuah inisiatif di bawah National Blue Ocean Strategy 8 (NBOS 8) telah diadakan pada 7 Mac hingga 10 Mac 13 bertempat di Kem Wirajaya Forest Resort, Batu 20, Hulu Langat, Selangor. Program ini telah dilancarkan oleh YBhg. Dato' Sri Dr. Ali bin Hamsa, Ketua Setiausaha Negara pada 8 Mac 13.

Program peringkat pertama ini telah melibatkan seramai 100 orang murid dari 5 buah sekolah iaitu dari SMK Tunku Ampuan Jemaah, Klang, SMK Seri Andalas, Klang, SMK Kg Jawa, Klang, SMK Wangsa Melawati, Kuala Lumpur dan SMK Seri Permaisuri, Kuala Lumpur. Program Remaja Berwawasan ini merupakan inisiatif yang bertujuan untuk menangani masalah disiplin di kalangan murid sekolah dan membentuk sahsiah diri mereka bagi menjadikan mereka insan yang berguna kepada masyarakat dan juga negara.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply